Формування здорового способу життя

Як сформувати свій здоровий спосіб життя і жити довго і щасливо.

Здоровий спосіб життя став хобі багатьох з нас. Уряди майже всіх країн на Землі переймаються цим питанням. Вони створюють спортивні майданчики, де можна безкоштовно займатися, відкривають школи, борються з куріння і алкоголізмом. Можна сказати, здоровий спосіб життя став модною тенденцією ХХІ століття. Люди намагаються дотримуватися правильного режиму харчування, займатися якомога більше спортом, навчати цього своїх дітей і втягувати у свою діяльність мільйони. Звичайно, в сучасному світі, де так багато різних смаколиків, швидкі машини, складно втриматися від спокус і дотримуватися правил здорового способу життя. Але чим раніше ви задумаєтеся про спосіб життя, який дасть вам міцне здоров'я і многая літа, тим краще.
Адже крім шкідливої їжі, яку ми так любимо і всім відомої ліні, на наше здоров'я впливають інші шкідливі фактори. Забруднене повітря від машин, інші люди, які постійно кашляють і чхають, брак часу на спорт і на прогулянки на свіжому повітрі.

Чому здоровий спосіб життя так необхідний людям?

Як було сказано вище, величезну роль для підтримки здорового способу грають зовнішні фактори. Щоб наш організм не зламався, імунна система не ослабла від першого ж чиху в нашу сторону – треба займатися спортом і вживати здорову їжу, яка збагачена всіма можливими вітамінами. Адже здоровий спосіб життя містить все: здорові волосся, шкіру, нігті, стійкість до стресів, працездатність.

Які фактори включає в себе здоровий спосіб життя?

Здоровий спосіб життя повинен стати вашим кращим другом. Коли ви почнете дотримуватися елементарних правил, він не здасться вам недосяжною метою, і потім ви просто не зможете не дотримуватися його. Адже, що таке здоровий спосіб життя – це гарне, здорове тіло. Вам не доведеться сидіти на жорстких дієтах, щоб позбавитися від зайвої ваги або годинами проводити в спортзалі, повністю виснажуючи себе, ковтати таблетки, щоб хоч якось триматися на плаву.

Основи здорового способу життя

Перший фактор здорового способу життя – правильне харчування. Це не якась жорстка дієта, після якої ви «вб'єте» свій організм. Це правильний раціон, який ви складете особисто для себе і будете дотримуватися його все своє життя. Тут все просто і очевидно, як можна менше їжте смаженої жирної їжі. Виключіть консерванти і фаст-фуд, газовану солодку воду. Їжте салати і фрукти, пийте молоко і воду. Повторюся, здоровий спосіб життя – не дієта, він не виключає якісь продукти. По суті, ви можете їсти все, але в розумних дозах.Тому скомбінуйте свій раціон, виходячи з принципу, чим більше корисностей з'їм, тим здоровіше буду. Не дивіться на інших, створюйте свій раціон тільки так, як хочете ви.
Другий фактор – спорт. Без спорту нікуди. Стало погано, впали в депресію, посварилися з кимось, хапайте спортивну форму і біжіть в найближчий парк. Під час бігу в голову приходить тисяча відмінних ідей і хороших думок. Після пробіжки вам стане набагато легше, і ви позбудетеся  стресів і думок, що терзають вас. Всім здається, що спорт кожен день – неможливо. Люди знаходять тисячі причин, щоб їм не займатися: робота, навчання, втома, лінь. Відкиньте все це убік. Коли витрачаєш в день хоча б півгодини на вправи , це входить в звичку, як наркотик, тільки корисний. Привчіть себе до ранкової зарядки, пробіжки, катання на велосипеді. Якщо у вас зовсім немає часу, то йдучи з роботи, можна вибрати  довгий шлях. Адже ходити пішки дуже корисно. Вчені з'ясували, що людина має проходити не менше 10 кілометрів в день, щоб бути здоровим та не мати проблем з фігурою.
Третій, кінцевий фактор – відмова від шкідливих звичок. Це, напевно, найскладніший пункт здорового способу життя. У світі йде жорстока боротьба з курінням. Курців скрізь просто осуджують. У відмові від сигарет вам допоможе спорт, причому посилені заняття. Ви помічали, що після тренування зовсім не хочеться палити. Правильно, організму і так складно від важких фізичних навантажень, а тут ще й нікотином хочуть потруїти. Загалом, чим менше ви будете себе жаліти, тим швидше позбавитеся  згубних звичок. Звичайно ж, шкідливі звички це не тільки куріння, ви самі знаєте які шкідливі звички у вас. Боріться з ними і чим швидше ви це зробите, тим легше вам буде піддаватися цей світ!
Джерело

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Створення інтерактивних робочих листів у GOOGLEDOCS