Публікації

Показано дописи з червень, 2017

Рефлексія

Зображення
Літо. ☀☺ Всі педагоги його чекають з нетерпінням.  До фінішу приходиш виснаженим, безсилим. А цього року ще й безголосим, пропав на останньому тижні. Тому  нам треба розслабитися, зарядитися  енергією сонця, нервову систему привести в нормальний стан, деякі ще органи налагодити.. Саме тему здоров'я нам запропонувала п.Євгенія для самоосвіти. Я вдячна за нові знання, за добре налагоджений процес дистанційного навчання, за залучення до сучасних педагогічних технологій, за доброзичливе спілкування в групі.  Всім зичу довгоочікуваного тепла, сімейного затишку, здійснення задумів і планів.

Хімія і мій організм. Мікроелементи та вітаміни.

Зображення
Що означає здорове і правильне харчування? Наші батьки ще з дитинства нас вчать, що їжа повинна бути не просто смачною, але і корисною, що їжа повинна бути багата вітамінами і мінералами. І все це не просто слова - кожна людина  повинна знати, що сутність харчування - це не високо - або низькокалорійна їжа, а повноцінність їжі, тобто наявність в ній основних «будівельних елементів» живої клітини - амінокислот (з яких сам організм побудує необхідні йому протеїни або білки), жирних кислот (з них організм також створить властиві одному йому жири), вуглеводів, мікроелементів, вітамінів, гормонів, ферментів (ензимів), клітковини і інших компонентів. Вітаміни та мікроелементи життєво важливі для людського організму і не тільки в період його росту та формування - дорослій людині вони потрібні для збереження здоров'я, сили і гарного самопочуття. Які ж вітаміни необхідні і чому?   Читай більше..

Мій організм - це те, що я їм

Зображення
Як велике різноманіття продуктів харчування, що вживаються людиною в їжу, так і багатогранні лікувальні і цілющі властивості цих продуктів. Кожен овоч і фрукт, кожна травинка і листочок вносить певний внесок у стан здоров'я нашого організму. Про корисні властивості певних продуктів харчування відомо всім. Знаючи цілющі та лікувальні властивості окремих продуктів, можна самостійно підібрати правильний раціон для підтримки здоров'я організму, а також застосовувати їх для лікування різних захворювань і відхилень у стані здоров'я.   Читай тут про корисні та цілющі властивості фруктів, овочів, листя і трав Читай тут про п равильне повноцінне здорове харчування .