Вправи для очей

Все більше дітей за час навчання в школі починають носити окуляри . Причиною цього стає надмірне навантаження в школі, неправильна організація робочого місця школяра і його дозвілля. Про те, що можна не допустити ослаблення зору у дитини, а при своєчасної допомоги цей процес можна зупинити і зробити оборотним, ви дізнаєтеся з цієї статті.

Існує всього три причини,чому гострота зору у дитини погіршується. Перша причина - недотримання відстані від очей до книги, яке має бути 40 см, друга причина - спадковість, наприклад, найближчі родичі (батьки або бабуся з дідусем) мали короткозорість. Третьою причиною короткозорості вважається зниження властивостей оболонки очного яблука, її розтягнення, яке відбувається під дією внутрішнього тиску.

Як тільки дитина пішла до школи, необхідно створити всі умови для того, щоб вона не перенапружувала зір. У поняття «створити умови» входить не тільки устаткування робочого місця школяра, але і правильний режим праці, харчування та організований відпочинок. Стіл і стілець для дитини повинні відповідати його росту. У денний час робоче місце школяра має отримувати достатньо природного освітлення, а у вечірній час воно повинне добре освітлюватися, але джерело світла не повинне бути занадто яскравим, досить лампи 60 ват.

Бережи зір змолоду: дитяча гімнастика для очей


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Створення інтерактивних робочих листів у GOOGLEDOCS