Публікації

Показано дописи з квітень, 2017

Народна мудрість про здоров'я

Зображення
Здоров'я - один із найбільших подарунків людині від Природи, і кожен з віком розуміє це краще і краще. Завдяки міцному здоров'ю можна отримати від життя значно більше радості, адже здорова людина живе у стані гармонії та рівноваги. Люди здавна це усвідомлювали, тому подібні думки можна знайти серед перлин народної мудрості, які створювалися попередніми поколіннями українців. Бувайте здорові, майтеся rаразд, як вам не стане, вертайтесь до нас.

Твій режим дня

Твій режим дня     Зайди на сторінку повідомлення . Ти знайдеш цікавий матеріал про режим дня. View more presentations or Upload your own.

Створення інтерактивних робочих листів у GOOGLEDOCS

Зображення
  Робочі листи за темою " Здоровий спосіб життя.  Режим дня першокласника" Завдання 1 Допоможи Настуні Завдання 2 Розсипаночка Завдання 3 Мишенятко Мисик  Завдання 4 Годинник Завдання 5 І сміх, і сльози Завдання 6 Склади свій режим дня Інструкція:  Прохання до всіх - не редагувати дані робочі листи. Відкривши посилання,знайди на панелі  вгорі зліва слово "файл".Тисни на нього, коли відкриється меню, знайди команду "створити копію".Підтверди  "ОК". Перейди у вкладку, що відкриється і працюй  на своєму власному робочому листі. 

Компоненти здорового способу життя

Зображення
Відмінне і міцне здоров'я.  Про це бажає практично кожна людина, однак лише одиниці роблять хоч щось, щоб досягти бажаного. Як же налаштувати себе на здоровий спосіб життя? Для початку слід зрозуміти, що ж являє собою здоровий спосіб життя . Під цим поняттям мається на увазі така фізична і соціальна поведінка людини, яка буде максимально спрямована на зміцнення здоров'я та профілактику хвороб. Це не означає, що потрібно відмовитися від приємного і смачного, досить просто слідувати декільком правилам, виконання яких можна довести до автоматизму.

Формування здорового способу життя

Зображення
Як сформувати свій здоровий спосіб життя і жити довго і щасливо. Здоровий спосіб життя став хобі багатьох з нас. Уряди майже всіх країн на Землі переймаються цим питанням. Вони створюють спортивні майданчики, де можна безкоштовно займатися, відкривають школи, борються з куріння і алкоголізмом. Можна сказати, здоровий спосіб життя став модною тенденцією ХХІ століття. Люди намагаються дотримуватися правильного режиму харчування, займатися якомога більше спортом, навчати цього своїх дітей і втягувати у свою діяльність мільйони. Звичайно, в сучасному світі, де так багато різних смаколиків, швидкі машини, складно втриматися від спокус і дотримуватися правил здорового способу життя. Але чим раніше ви задумаєтеся про спосіб життя, який дасть вам міцне здоров'я і многая літа, тим краще.

Здоров'я в тренді!

Зображення
Здоров'я і здоровий образ життя нарешті увійшли в моду. Все більше і більше людей сьогодні прагне вести здоровий спосіб життя. Чому? Просто людство усвідомило, що недолік руху, шкідливі звички, забруднене середовище негативно впливають на здоров'я і тривалість життя. Але ж кожному хочеться прожити довге, повноцінне життя. Тому здоров'я і здоровий образ життя зараз цікавлять дуже багатьох. Які складові здорового способу життя? По-перше, саме елементарне - це відмова від шкідливих звичок. Алкоголь, наркотики і сигарети не найкращим чином впливають на самопочуття і, чого гріха таїти, на здоров'я людини. По-друге, правильне харчування, яке повинно бути повноцінним і раціональним. В такому випадку зазвичай відмовляються від фастфуду, адже така їжа, як відомо, дуже шкідлива. В меню включаються продукти, багаті вітамінами і мінералами. По-третє, рух. Мало того, що спорт в цілому "облагороджує" зовнішній вигляд людини, адже його результатом є гарна фігура. С

Наша формула здоров'я

Зображення
В центрі уваги 7 квітня у нас, звичайно, була тема здоров'я. Зранку ми в класі знайшли лист від Бруднулі із завданнями, потім гралися у квест від Мийдодіра, на уроці математики розкодовували правила  королеви Гігієни, на письмі  писали її Закони, а ще вчили Незнайка  чистити зуби,  наводили порядок у класі, шукали вітаміни в своїх стравах під час сніданку, робили подарунки своєму організму під час прогулянки. А ще ми запланували цікавий проект " Сестрички - звички " і склали формулу свого здоров'я: Свіже повітря + активний рух + корисна їжа + позитивні емоції = здоров'я

Проект "Сестрички - звички"

Зображення
Сьогодні  у нашому класі стартував проект "Сестрички - звички". Ми його присвятили Всесвітньому дню здоров'я. До нас у гості завітали ось ці персонажі.Правду сказати, ми впізнали цих сестричок, вони живуть у декого з нас. Ми   вирішили, що на вихідних обдумаємо плани, порадимося з рідними, і в понеділок складемо карту дій  у проекті. Недавно ми вивчили твори К.Чуковського "Мийдодір" та "Айболить". Герої цих творів будуть нашими супутниками і помічниками в проекті.

Депресія

Зображення
7 квітня - Всесвітній день здоров'я. Цьогоріч його тема " Депресія: поговоримо" .   Депресивний розлад - поширене явище. До семи відсотків українців перебувають у цьому стані. Розвиток депресивного синдрому найбільш вірогідний після впливу стресових факторів, але може розвитися і без такого впливу.  Найбільш характерні прояви депресії – пригнічений настрій,  роздратованість;  почуття тривоги, провини і/або безпорадності; неможливість сконцентруватись чи прийняти рішення; погіршення апетиту та зміна ваги;  втрата інтересу до свого зовнішнього вигляду, улюблених занять;  труднощі, пов’язані з пам’яттю та сном;  почуття хронічної втоми;  головний біль або біль в спині, нездатність виконувати постійні обов’язки принаймні протягом двох тижнів. Найбільш важкими проявами деяких типів хвороби є: порушення мислення навіть до його дезорганізації, інвалідність, спричинена психічним розладом,  а також скоєння самогубств. В усьому світі негативні стереотипи, пов’язані

Руханка у нас в повазі, бо сприяє увазі!

Зображення
Ми працюємо в науково- педагогічному проекті "Інтелект України", і руханки  у нас 2- 3 рази в ході уроку. Ми не лише  активно  рухаємось  , а ще й співаємо, і релаксуємо. Не даємо мозку  втомлюватись чи  дрімати, нехай тренується і буде завжди в тонусі!  Нам необхідно чимало енергії, щоб дізнатися про все , що нас оточує.  Адже це так ЦІКАВО!

Чинники здоров я

Зображення
У результаті численних дослід­жень учені дійшли висновку, що серед чинників, від яких залежить здоров'я людини, котра проживає в цивілізованій країні в умовах миру, за відсутності природних катаклізмів (землетруси, повені, по­сухи), приблизно 20-22 % припа­дає на екологічні й соціальні чинники, 20-22 % - на спадковість і генетичні порушення, 8-10 % - на розвиток медицини і якість ме­дичного обслуговування та охоро­ни здоров'я, а близько 50 % припа­дає на спосіб життя людини, на її ставлення до власного здоров'я.